L’OCB es mobilitzarà contra la política lingüística del Govern

La campanya «Sus Mallorca» recorrerà l’Illa i conclourà a Palma abans dels comicis
J.TORRES.Palma.
L’Obra Cultural Balear (OCB) iniciarà dimecres una cadena de mobilitzacions pel català als diversos municipis de Mallorca, que acabarà amb una gran concentració a Palma abans de les eleccions de maig de l’any vinent. La campanya «SUS Mallorca» pretén activar la ciutadania davant el «retrocés lingüístic que impulsa el Govern» i, al mateix temps, «il·lusionar» els mallorquins, tant els nascuts aquí com els nouvinguts, perquè usin la llengua pròpia.

[@more@]

D’aquesta manera, l’OCB substitueix la seva tradicional Diada per la Llengua, que es venia convocant cada any a Palma, per «un any de diades», que es duran a terme a diferents barris de Ciutat i pobles de l’illa, com també també a Menorca, Eivissa i Formentera, per reivindicar una major ús del català, més autogovern i un ensenyament en la llengua pròpia.

El president de l’entitat, Jaume Mateu, i el coordinador de la campanya, Tomeu Martí, anunciaren ahir la nova iniciativa, que arrancarà dimecres vinent a l’auditori del Conservatori de Palma (20.30 hores). L’acte de presentació servirà per mostrar la imatge de la campanya, la seva banda sonora -composta pel jove glosador, Mateu Matas Xuri i els músics i cantants Pep Suasi i Joan Miquel Oliver- i els audiovisuals Visca Mallorca, Un poble en moviment i Per aturar el retrocés, SUS Mallorca!.

La festa acabarà amb un concert de Fora des Sembrat. Abans, es llegirà un manifest crític amb la política lingüística «regressiva» del Govern però que, alhora, convidarà els nouvinguts a integrar-se i a gaudir, juntament amb la resta de residents de l’illa, de la cultura i llengua pròpia.

Després de Palma, vendran la resta de municipis de Mallorca. De moment, Alcúdia, Algaida, Andratx, Artà, Búger, Calvià, Capdepera, Llucmajor, sa Pobla, Porreres, Ses Salines, Sant Joan, Santa Margalida, Sóller i Valldemossa ja han posat data per celebrar la seva «diada». Cinc delegacions més de l’Obra o entitats afins estan també a punt de fixar dia pel seu «SUS».

En tots aquests municipis es podran veure exposicions sobre qüestions lingüístiques i es pronunciaran conferències sobre la Llei de normalització, entre altres actes. Els «SUS» acabaran a Palma amb una manifestació reivindicativa, però també lúdica, prevista per a la primavera de l’any vinent.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.